sol - sommer - lyse netter - varme dager - kvalitetstid - dele glede

Så elgku bade på fisketur

In familie, ferie, fiske, Uncategorized on 24.04.10 at 12:59 pm

Badende elg (bildet er lånt fra snl.no)

En av de beste opplevelsene knyttet til fisketuren vår fiskeguide har hatt, var når en elgku kom vassende i vannkanten kort unna der han sto og fisket. Følelsen av å ha oppdaget en hemmelighet, sitringen av spenning i kroppen og den gode historien å fortelle når du kommer hjem er herlig – og den sitter lenge. En fisketur med familien byr på et hav av opplevelser og strekker seg langt utover det å stå med stanga og håpe på napp.

Ta alle sansene i bruk på fisketuren. Mat og drikke gir næring og hygge for kropp og sjel. Med ei skikkelig bålkjærring over bålet er du sikret deilig nykokt turkaffe. For den som er usikker: – ei bålkjærring er ei stang du setter over bålet for å henge svartkjelen – eller «kaffelarsen» – på når du koker kaffe ute i naturen. En god bål og kvileplass er viktig for en skikkelig friluftsopplevelse!
Det er mulig å få mange ulike fisketyper i vatna i området. Både ørret og åbbår kan havne på kroken om du er heldig. I tillegg kan du fiske ørret og harr i elva Vismunda, og Mjøsa kan by på gjedde, sik, brasme, ørret, åbbår, vederbuk og mort.
 
En viktig turtips er å kle seg godt så en ikke blir kald og våt. Husk gode sko. Dessuten bør en prøve å ha realistiske forventninger. Fiskeopplevelsen er mer enn akkurat å få fisk på kroken. En kan ha forhåpningen, men ikke forvente å få napp på kort tid.
 
Fisking spennede og morro, men ofte like mye med bakgrunn i de andre opplevelsene på turen. Naturopplevelser med nye lyder, ser ting du aldri har sett før, mestringsglede, og å kjenne gode dufter fra skogen.Og er du heldig kan du se og oppleve dyr- og fugleliv. Som en badende elg. Eller andre dyr, dyrelyder og dyrespor. Oter, mår, mink, hauk, falk, elg, rådyr, ørn. Hare, bever, og ulike innsekter.
 
Hva trenger du av utstyr: Støvler, regnklær og enkelt fiskesett (som dere kan låne av oss). Hjelp med det praktiske og tilrettelegging får du av fiskeguiden. Vi lager bål sammen, koker kaffe på bålet, griller eller steker mat. Å dele en fisketur med familien er å ta del i friluftslivets mange gleder. Besøk oss – og nyt opplevelsen sammen!
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: